Preț

Trebuie subliniat faptul că halele GEMINA NU sunt mai costisitoare decât cele metalice, mai ales dacă sunt luate în considerare avantajele semnificative pe care clădirile GEMINA le prezintă – costuri de mentenanță scăzute, durabilitate în timp mult mai mare, rezistență la impact, rezistență la foc, la cutremur, la coroziune, confort termic – toate aceste caracteristici conducând la realizarea de economii financiare importante în utilizarea clădirii, indiferent de dimensiunile acesteia.

Costurile halei GEMINA sunt date de două elemente: structura și închiderile (panourile GEMINA); structura are prețuri competitive celei metalice, în timp ce panourile termoizolate di închidere sunt, într-adevăr, un pic mai costisitoare decât cele metalice, date fiind caracteristicile lor tehnice net superioare, diferența de preț fiind amortizată în timp, prin costurile reduse de exploatare a halei GEMINA față de hala metalică.

Pentru clădirile de dimensiuni mari, peste medie, costurile GEMINA sunt mai mici decât cele necesare realizării unei hale metalice; pentru clădirile de dimensiuni medii, costurile de realizare sunt similare, în timp ce pentru construcții foarte mici, o hală GEMINA va costa mai mult decât una metalică (avantajul economic în operare fiind limitat de costul mai mare al panotajului, pentru suprafețe mici).

Nu trebuie pierdut din vedere nici faptul că halele GEMINA își păstrează valoarea comercială în timp, datorită calității execuției și a rezistenței materialelor, spre deosebire de cele metalice a căror valoare financiară se diminuează mult mai rapid, proporțional cu durata de viață mai redusă a clădirii.

De asemenea, reamintim că o clădire GEMIN nu necesită lucrări de întreținere și, implicit, nu are costuri de mentenanță pentru o lungă perioadă, de până la 50 de ani.

Pentru preluarea apei pluviale de pe învelitoare, construcțiile metalice cu panouri „sandwich” necesită montarea la fațadă, aparent, a jgheaburilor și burlanelor, cu costurile suplimentare aferente acestora. La construncțiile GEMINA, jgheaburile și burlanele sunt montate în interiorul elementelor de construcție și nu presupun costuri suplimentare.

Costul de realizare a unei clădiri GEMINA este de 146-175Euro/m2, în timp ce pentru o construcție metalică, prețul este mai ridicat cu aproximativ 13%-15%, situându-se între 169 și 197 Euro/m2

(Estimări valabile la data de 1 februarie 2019)

Solicita o oferta de pret pe GEMINA GROUP