Rezistența

Rezistența la cutremur nu este, așa cum s-ar putea crede, mai bună în cazul structurilor ușoare decât în cazul clădirilor GEMINA. Perioada de vibrație este parametrul analizat pentru a determina forțele seismice la care o clădire este supusă, iar acesta are două variabile – masa și rigiditatea clădirii; astfel, masei superioare a prefabricatelor din beton îi este contrapusă o rigiditate mai mare, ceea ce conduce la un comportament seismic similar cu cel al clădirilor metalice.

Pentru orice construcție GEMINA, rezistența seismică este foarte ridicată, acest tip de clădire putând fi realizat în toate categoriile de zone seismice (cu sau fără elemente verticale de rigidizare, după caz).

Rezistența la foc este și ea considerabilă, aprope toate elementele clădirilor GEMINA au rezistența la foc de 120-180 minute, în timp ce structurile metalice cu panouri „sandwich” au o rezistență la foc de 0 minute.

Rezistența la impact, la lovire, este o altă caracteristică prin care construcțiile GEMINA sunt superioare altor tipuri de construcții, în special celor metalice; dacă panourile GEMINA rezistă la loviturile produse de utilaje, panourile metalice „sandwich” cu poliuretan se distrug.

Spre deosebire de clădirile metalice, cele GEMINA prezintă și o mult mai ridicată rezistență la coroziune.

Totodată, construcțiile GEMIN pot fi realizate în orice zonă climatică, din punct de vedere al rezistenței la vânt și la încărcările suplimentare cu zăpadă.

Mai multe detalii pe GEMINA GROUP