Confort termic

Față de halele metalice, halele prefabricate din beton prezintă caracteristici duble de izolare termică, în special când acoperișul halei este și el din beton, oferind stabilitate și confort termic chiar și în absența unor echipamente tehnice suplimentare de menținere a condițiilor optime de microclimat prin încălzire sau, după caz, răcire.

Citește în continuare …

Timpul execuției

Timpul de execuție al construcțiilor prefabricate din beton este redus cu 10% până la 40%, față de cel necesar unei construcții metalice. Același lucru este valabil și pentru panourile prefabricate din beton, dacă le comparăm cu montajul panourilor metalice de tip „sandwich”.

Citește în continuare …

Deschideri

Structurile prefabricate din beton permit realizarea unor deschideri de până la 25 de metri, în timp ce deschiderile realizabile la construcțiile metalice cu panouri „sandwich” cu poliuretan sunt semnificativ mai mici, de maximum 16 metri.

Citește în continuare …

Rezistența

Pentru orice construcție prefabricată din beton, rezistența seismică este foarte ridicată, acest tip de clădire putând fi realizat în toate categoriile de zone seismice (cu sau fără elemente verticale de rigidizare, după caz).

Citește în continuare …

Durabilitate în timp

Potrivit reglementărilor legale în vigoare în România, durata normală de funcționare a construcțiilor ușoare cu structuri metalice este de 16-24 de ani (pentru hale de producție, hale de montaj etc.), în timp ce durata normală de funcționare pentru construcțiile industriale se situează între 40 și 60 de ani

Citește în continuare …

Aspect

Din punct de vedere estetic, construcțiile prefabricate din beton oferă o mare versatilitate, oferind posibilități creative pentru realizarea unui impact vizual pozitiv atât în mediul de lucru din interiorul clădirii, cât și în proximitatea spațiului în care au fost ridicate, fie el urban sau peri-urban.

Citește în continuare …

Montare/Demontare

Dat fiind faptul că numărul elementelor de montat al clădirilor prefabricate din beton este cu aproximativ 50% mai mic decât în cazul clădirilor metalice, timpul de montare se reduce și el, cu până la 40%.

Citește în continuare …

Greutate

Există concepții eronate cu privire la dezavantajele pe care masa mai mare a prefabricatelor din beton le are comparativ cu structurile metalice „ușoare”

Citește în continuare …

Preț

Costul de realizare a unei clădiri din prefabricate de beton este de 146-175Euro/m2, în timp ce pentru o construcție metalică, prețul este mai ridicat cu aproximativ 13%-15%, situându-se între 169 și 197 Euro/m2

Citește în continuare …